Kezdőoldal Magunkról Elérsz minket Vendégkönyv Partnerek/Hírdetések VÁSÁRLÁSI TUDNIVALÓK!
Keresés a termékek nevei között:
Ha bármilyen kérdésed, észrevételed vagy problémád lenne a webáruházzal kapcsolatban,
kérjük írd meg nekünk!

Webshop
Garden Feketeribizli alma
Kiszerelés: 5 L
Gyógyító hatását a mai tudomány is felfedezte, többek között magas vérnyomás, érelmeszesedés, magas koleszterin ellen ajánlják a természetgyógyászok.
2500 Ft
Mennyiség:

C-vitamin tartalma magasabb, mint a citrusoké, vagy a zöldpaprikáé. Jelentős a B-vitamin és a vastartalma. Mint gyógynövényt már az ókori rómaiak is ismerték. A leírások szerint köszvény ellen, vértisztítónak és reumaellenes gyógyszernek használták.


Magas C-vitamin tartalma segít az influenza elleni védelemben, az immunrendszer támogatásában, a fáradságérzet leküzdésében. A vashiányos vérszegénység kiváló természetes gyógyszere.

A fekete ribizli (ribiszke) fitoterápiás hatásai



Univerzális hatóanyagai miatt több betegség megelőzésére, "gyógyítására" alkalmas. Mellékhatás nélküli ún. természetes "gyógyszer". Univerzális hatóanyagai miatt több betegség megelőzésére, gyógyítására alkalmas ez a gyümölcs.

A fekete ribiszkét, mint gyógynövényt már az ókori rómaiak is ismerték. A leírások szerint köszvény ellen, vértisztítónak és reumaellenes gyógyszernek használták. Gyógyító hatását a mai tudomány is felfedezte, többek között magas vérnyomás, érelmeszesedés, magas koleszterin ellen ajánlják a természetgyógyászok.

Az idei szélsőséges időjárás, a korán jött többszöri kánikula-hullám, majd 20 fokos hőmérsékletesések sok gyümölcsfélének nem kedveztek. Kivétel ez alól a ribiszke, amely rekordtermést produkált az idén. Az ismertebb a piros ribiszke, gazdag vitaminforrás, de egyre több helyen foglalkoznak a fekete ribiszke termesztésével is, ugyanis fontos gyógynövény.

A fekete ribiszke (latin nevén: Ribes Nigrum) termesztése egyszerű, szinte minden talajon, akár félárnyékban is megél. Szaporítása sem igényel különösebb szakértelmet, az egyéves hajtásokból 20 cm-es dugványokat kell lemetszeni, a rügy alatt, és kb. 8-10 cm-re kell a földbe tűzni. A fekete ribiszke a kemény télnek is ellenáll.

Miért gyógynövény a fekete ribiszke?

Már az ókori rómaiak is termesztették, köszvénybogyónak hívták, mert orvosaik e betegségre, valamint vértisztítóként és reuma ellen javasolták a betegeknek. A mai korszerű laboratóriumi analitikai módszerek kiderítették, hogy olyan életfontosságú hatóanyagokat tartalmaz, amelyeknek érfalvédő, érelmeszesedést gátló, vérnyomáscsökkentő hatása van. Rendszeres fogyasztásával csökkenthető a magas triglicerid- és koleszterinszint, vízhajtó tulajdonsága révén jó méregtelenítő, fokozza a nátriumürítést, de a fontos káliumot a szervezetben hagyja. Alkalikussá teszi a vizeletet, oldja a húgykősav sóit, ezért ajánlott a reuma és köszvény gyógyításában. Magas C-vitamin tartalma segít az influenza elleni védekezésben, az immunrendszer erősítésében, a fáradtságérzet leküzdésében. Óvja a sejteket a rákos folyamatoktól. Vas-, mangán- és réztartalmának köszönhetően növekszik a vörösvértestek és a hemoglobin mennyisége, ennek köszönhetően a gyermekek és nők vashiányos vérszegénységének kiváló természetes gyógyszere. B-vitamin tartalma idegvédő hatású.

A fekete ribiszke e csodás, univerzális hatóanyagait nem csak bogyótermése, hanem a levelei is tartalmazzák, ezért felhasználása igen sokoldalú. Nyáron a friss, zsenge leveleiből zöld teát készíthetünk. A leveleit szárítani is lehet és télire eltenni. Ebben az esetben 1 púpozott evőkanálnyi szárított ribiszkelevelet 2 dl forrásban lévő vízbe teszünk, fél percig forraljuk, 15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Naponta 3x2 dl-t fogyaszthatunk.

Az érett gyümölcsöt fogyaszthatjuk frissen - ez a leghatásosabb -, télre fagyasztva is el lehet tenni. Készíthető belőle szörp, kompót, bor, vagy likőr. Vérkeringést fokozó vitamindús nyári energiaital: 3,5 dl frissen préselt fekete ribiszkelé, 1 evőkanál méz, 1 dl ásványvíz. Aki szereti, fél deci tejszínt is önthet hozzá, behűtve finom turmix ital lesz belőle. Télen az influenza kivédésére a lefagyasztott gyümölcsből eszegethetünk naponta 3-4 evőkanállal, vagy igyunk a belőle készült likőrből.


Hogyan készítsük a likőrt?

Kb. 80 dkg leszemezett ribiszkét megmosás után áttörünk (egyszerű krumplinyomóval is lehet), befőttes üvegbe tesszük. 1,2 dl jó minőségű vörösbort kell ráönteni, ezzel együtt 2-3 napig sötét, hűvös helyen érleljük. Ezt az érlelt ribiszkemasszát szűrőn átpréseljük, ízlés szerinti mennyiségű cukorral felfőzzük, majd lehűlés után tiszta üvegbe szűrjük. 3dl konyakot adunk hozzá, összerázzuk, hűvösben tároljuk.

Dr. Hegyi Gabriella PhD.
(Yamamoto Intézet)

BioJuice - Cím: 2319 Szigetújfalu - Tel.: +36 70 314 2962 (Hétfőtől - Szombatig 09-20 óra között)
Telefonos egyeztetés szükséges !
Minden jog fenntartva © 2007 ‌ jogi nyilatkozat